Snel en makkelijk gezond: boodschappen doen.

makkelijk gezondMakkelijk, snel en gezond. Dat wil toch iedereen in deze tijd? Als we de mensen om ons heen moeten geloven, dan is gezond eten bijna onmogelijk geworden. We mogen geen suiker, geen gluten en als we willen afvallen schrappen we alle koolhydraten. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Als je dan toch gezond wilt eten en je ziet alle tegenstrijdige informatie, dan weet je toch niet meer wat nou eigenlijk goed voor je is? Makkelijk gezond en snel, begint bij boodschappen doen. Je legt al een gezonde basis met deze ene vuistregel:

”Gezond, de supermarkt rond„

En dat is ontzettend simpel. Stel je de gemiddelde Albert Heijn maar eens voor:
Je stapt binnen op de groente afdeling. Hier kun je onbegrensd je mandje of karretje volladen met alles wat je graag lust aan groente en fruit. Ook vind je hier de aardappels.
En vergeet de kruiden niet. Hiermee vervang je al die ongezonde en tevens dure zakjes met kant en klare kruidenmixen.
Het volgende station is de vlees en vis afdeling. Hier vind je je vlees, vis en voor de vegetariërs ook alles wat je maar wenst.
Door langs de vleeswaren en een uitstapje naar de eieren, kom je via de broodafdeling aan bij de zuivelproducten. Enige zelfbeheersing is geboden bij de toetjes en koekjes, maar goed, eens in de week mag dat volgens mij best. Zolang je maar oplet, dat je kiest voor de varianten waar geen suiker aan is toegevoegd. Meer daarover lees je volgende week!

Simpel toch? Bij de kassa mag je jezelf complimenteren, want je hebt de volgende verleidingen weerstaan:

– Je mandje is zo goed als e-nummer-vrij. Dus geen chemische rommel meer in jouw maaltijd.
– Geen chips, snoep en andere “troep”.
– Geen overbodige suikers, die je alleen maar “dik en druk” maken.
– Je bent snel weer de winkel uit.
– Last but not least: je bent goedkoper uit!

Volg mijn blog met Bloglovin

Reacties

reacties

← Previous post

Next post →

1 Comment

  1. Dario

    Anne! leuke blog met leuke verhalen. Je bent goed bezig lees ik, heel goed! Binnenkort een gezond diner bij mij? Gr. Dario

Geef een reactie