Van een nood een deugd maken en aan je bucket list werken tegelijk.
En dat is nu precies wat ik met couchsurfing heb gedaan!

Mijn ervaring met Couchsurfen, lees je in dit artikel.
De gedachte achter Couchsurfing is, dat we allemaal met elkaar verbonden zijn. We hebben elkaar alleen nog niet ontmoet.

In de praktijk komt het erop neer dat er een groot netwerk is ontstaan van mensen, die hun bank “couch”, extra slaapkamer of andere slaapgelegenheid beschikbaar stellen voor een gratis overnachting. Je kunt zelfs je gezelschap aanbieden om iemand bijvoorbeeld je stad te laten zien, zonder overnachting. Want om zelf te “surfen” hoef je niet per sé ook te “hosten”.

Een handig alternatief dus voor een hostel, op mijn reis naar Malta. Ik zou vroeg vliegen vanaf vliegveld Eindhoven en kon zo vroeg niet met de trein naar Eindhoven.
Echt budget voor een hostel had ik niet en ik was sinds het zien van Couchsurfing bij 3 op reis, toch wel nieuwsgierig. Dus een account gemaakt en dan keurig verzoekjes (couchrequest) sturen naar potentiële hosts. Deze kun je zorgvuldig uitzoeken, iedereen schrijft iets over zichzelf. En als je ergens bent geweest schrijf je een referentie.

Al snel kreeg ik een positieve reactie! Van een leuke dame, in de leeftijd van mijn moeder, in Eindhoven. Dat gaf me vertrouwen, dus zo heb ik ook mijn eerste host uitgezocht. Vol spanning vertrok ik naar Eindhoven.

Natuurlijk was ik wel zenuwachtig, maar gaandeweg wende ik wel aan het idee. En ik werd keurig opgehaald van het station en de volgende morgen zelfs weggebracht naar het vliegveld! We hebben de avond samen gezellig koffie gedronken, met wat lekkers erbij. Ik heb vol belangstelling ervaringen gehoord over het Couchsurfen.
Daarna heerlijk geslapen op mijn eigen slaapkamertje. De volgende morgen moest mijn host gewoon werken en ik op tijd naar het vliegveld.

Het Couchsurfen is zelfs zo goed bevallen, dat ik het jammer vind dat ik zelf maar moeilijk surfers kan ontvangen!

 

Reacties

reacties