GoogleAls het gaat om oplossingen door middel van apps, dan houd ik van compatibiliteit en beschikbaarheid. En daarom was ik tijdens het opzetten van mijn Getting Things Done systeem, op zoek naar apps die alles met elkaar uitwisselen. Het liefst zou ik komen tot een perfecte integratie van apps.

Nou, die heb ik nu gevonden. Ondanks moet ik eerlijk bekennen dat ik hem zelf nog niet volledig gebruik, omdat ik een andere e-maildienst gebruik dan Gmail. Maar omdat ik enthousiast ben en dit ook een beetje schrijf om mijn lezers te bedienen, ga ik deze Google all-in oplossing toch uitleggen. Alle apps, inclusief downloadlinks en hun functies.

Je hebt niet per sé een Android telefoon nodig, maar Android maakt je wel meteen 100% compatible.
En dan de apps…:

App 1: Gmail
Deze app gebruik je voor je e-mail. Als je een gmail-adres hebt natuurlijk. Maar daar ga ik in deze uitleg gemakshalve even vanuit. Je android telefoon en google doen dat tenslotte ook. Als je niet zo’n fan bent van alles online, dan is dat wel jammer, want daardoor wordt deze oplossing minder waard. In deze app ontvang je dus je e-mail en je kunt er mappen aanmaken om je inbox leeg te maken en te houden. Google legt het principe in dit filmpje nog eens uit:

App 2: altijd op tijd met Google Calendar/Agenda
En ook hier geldt gemak dient te mens, één wachtwoord voor al je google apps. Dus heb je je gmailadres aangemaakt, dan kun je met diezelfde account je Google Calendar downloaden en vullen. De app is lekker duidelijk, gebruiksvriendelijk en heeft genoeg functies om makkelijk je agenda’s te beheren. Bovendien krijg je op je Android smartphone een herinnering van Google Now, als het tijd is om te vertrekken naar je afspraak. Superhandig, want zo ben je altijd op tijd!

App 3: krijg alles gedaan met Google Tasks
Deze app is niet door Google zelf gebouwd, maar wel compatibel! En daar gaat het immers om. Deze app synchroniseert je Google Taken account en werkt eenvoudig. Je moet simpelweg in actie komen om je takenlijst af te werken. Mocht je hiertoe motivatie of inspiratie missen, dan kun je die wellicht opdoen uit een van de andere artikelen in de sectie Inspiratie, ook op deze site.

App 4: geen idee verloren met Google Keep
Onderweg overvallen door een plotseling opkomend topidee? Die hoef je niet meer te vergeten met deze app. Keep is de Evernote van Google. Al je gedachten kun je intypen als een notitie, je kunt ze zelfs inspreken! Zo zou je bijvoorbeeld die ene hit op de radio in je notities kunnen opnemen. Of een foto maken van dat ene mooie boek in de winkel en noem maar op! De mogelijkheden zijn eindeloos. En! Wederom, uitwisselbaar met al je andere Google oplossingen, achter één enkel wachtwoord.

App 5: alles bij de hand met Google Drive
Je foto´s overal beschikbaar, altijd je cv en publicaties bij de hand. Je kunt alles opslaan in de cloud met Google Drive! Het is eigenlijk DE dropbox van Google. Al je documenten zijn altijd beschikbaar met Google Drive.

En, wat voor iedere app geldt, is dat het op ieder platform en overal te openen is! Dus je hebt er echt letterlijk ALTIJD toegang toe!
Zijn er al lezers die deze 5 apps gebruiken? Ik ben erg benieuwd naar ervaringen! Binnenkort wil ik een review schrijven!

Reacties

reacties